KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

KitchenAid Personal Coffeemaker

Wat is een Kitchenaid Personal Coffeemaker

KitechAid Personal coffeemaker keizerroodAan het begin van het nieuwe jaar is voor veel mensen het vertrouwde patroon van “vroeg opstaan en de auto in” weer van start gegaan. Om het (file) leed tijdens de reis iets te verzachten gaat er niets boven een warm kopje koffie tijdens de reis. De ochtend is vaak niet het moment waarop je hier teveel tijd aan kwijt wilt zijn - en dit weet ook luxueus koffiemachine merk KitchenAid - hun oplossing;

Een leuke opvallende koffiemachine special geschikt voor de koffieliefhebber op de weg (of in de trein). De KitchenAid Personal Coffeemaker is daardoor gemaakt om binnen een mum van tijd jouw “coffee to go” te bereiden.

Uiterlijk en stijl van de Kitchenaid Artisan Nespresso

KitchenAid is een merk wat bekend staat om zijn strakke industriële design. Deze kenmerken zijn ook in deze compacte koffiemachine verwerkt, waardoor hij duidelijk ontwerp overeenkomsten heeft met de KitchenAid Nespresso of KitchenAid espresso machine.

De liefhebber van deze ontwerp stijl wordt met deze machine, volgens ons dan ook niet teleurgesteld. De bekende ronde vormen en het gebruik van RVS elementen komen ook bij deze koffiemachine terug en goed tot hun recht, waardoor deze kleine koffiemachine de luxe uitstraling bezit die wij van KitchenAid gewend zijn.

blockheadericon De prijs van deze machine is gezien zijn functie wellicht iets aan de (te) hoge kant om hem als tweede machine te gebruiken. Wanneer de prijs echter geen obstakel is, zou deze machine zeer goed passen naast een andere KitchenAid koffiemachine zoals bijv. de eerder genoemde KitchenAid Nespresso.

De KitchenAid Personal Coffeemaker is verkrijgbaar in (minstens) twee verschillende kleuren: 

KitechAid Personal coffeemaker onyxKitechAid Personal coffeemaker onyx zijkantKitechAid Personal coffeemaker keizerrood voorkantKitechAid Personal coffeemaker keizerrood zijkant

Hoe werkt de KitchenAid Personal Coffeemaker

De KitchenAid Personal Coffeemaker is gemaakt voor het bereiden van een kop koffie voor èèn persoon die zijn koffie buiten deur wilt nuttigen. Met deze gedachte in het achterhoofd is het een begrijpelijke keuze dat KitchenAid geprobeerd heeft de bediening van deze machine zo makkelijk mogelijk te maken en uit slechts 5 stappen bestaat.

  1. kitchenaid personal coffee maker bekerHet waterreservoir aan de bovenzijde moet gevuld worden met met water.
  2. Het verwijderbare filter moet geplaatst zijn en worden voorzien van gemalen koffie.
  3. De bijgeleverde koffiebeker (of een thermobeker naar keuze) moet onder de machine staan.
  4. Na het inschakelen van de machine start het opwarm en bereidingsproces.
  5. Wanneer de machine (na enkele minuten) klaar is met bereiden volgen drie piepjes en kan de beker worden verwijder en worden mee genomen.

De bijgeleverde koffiebeker is na het bereiden niet volledig gevuld met koffie - dit blijkt een bewuste keuze te zijn van KitchenAid omdat (koffie)melk liefhebbers hierdoor genoeg ruimte over houden om de kop (rijkelijk) te voorzien van melk.

KitchenAid Personal Coffeemaker voor en nadelen:

+ De machine is geschikt voor gemalen koffie - speciale merkgebonden capsules zijn niet nodig.
+ De machine maakt gebruik van een verwijderbaar permanent filter, papieren filters zijn hierdoor niet nodig. 
+ De machine bereid een goede en hete (kop) filter koffie.
+ Onder de machine passen alle gangbare thermos reisbekers - hierdoor is deze machine ook geschikt voor bijvoorbeeld een verwarmde thermobeker.

- De bijgeleverde beker houdt de koffie niet lang op temperatuur.
- De machine heeft een paar minuten nodig om op te warmen en door te lopen
- ondanks dat dit slechts een paar minuten tijd in beslag neemt is dit aanmerkelijk langer dan bij bijv. een Nespresso.

Voor wie is de KitchenAid Personal Coffeemaker Ideaal

De KitchenAid Personal Coffeemaker is zeer geschikt voor consumenten die opzoek zijn naar een èèn persoons koffiezet apparaat - die koffie bereid voor onderweg. Gezien de prijs zouden wij ons voor kunnen stellen dat deze machine daarnaast ook zeer goed past in een huishouden waar weinig mensen of weinig koffie wordt gedronken, maar waarin een mooi koffiezet apparaat niet mag ontbreken.

Omdat deze machine filterkoffie bereid is hij geen concurrent van of voor een Dolce Gusto of Nespresso machine, en ondanks zijn prijs is deze machine uniek in wat betreft zijn functies en ontwerp.