KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

Bijzonder en/of Grappig koffieservies

Leuke Koffie MokkenHet bereiden, serveren en drinken van koffie is de afgelopen jaren een steeds serieuzere aangelegenheid geworden. Met veel zorg wordt de juiste koffiemachine gekozen, worden de juiste bonen geselecteerd en wordt, met de grootst mogelijke aandacht, het kopje koffie bereid. Na al deze inspanningen is het haast als vanzelf sprekend dat je de koffie niet 'zo maar' in de eerste de beste mok giet, maar dat de koffie geserveerd wordt in een mooi en luxueus koffieservies. Althans meestal..., want soms kan bijzonder, opvallend en/of een beetje gek koffieservies je koffie momentje net een klein beetje leuker maken. 

Doordat wij ieder jaar opzoek zijn naar 'leuke koffiecadeautjes' en 'bijzondere espresso kopjes', komen wij regelmatig kopjes tegen die (misschien) niet vallen onder de noemer 'bijzonder mooi' of 'enorm stijlvol' - maar die wel bijzonder, apart of grappig te noemen zijn. In het verleden schoven wij deze mokken direct door naar ons 'prive wensen lijstje'. Dit jaar leek het ons leuk om deze kopjes juist wel te delen, doormiddel van dit lijstje, en delen wij via dit kleine lijstje een aantal kopjes die ons (op een leuke manier) het afgelopen jaar zijn opgevallen. 

Blond Amsterdam Paradise Flamingo Mok (€ 9,95-)

Mooi (flamingo) roze is niet lelijk

Flamingo MokHeb jij wel eens een kopje koffie gedronken uit een roze of rode flamingo? De kans is groot dat het antwoord hierop nee zal zijn.Toch is het niet onmogelijk. Met de Paradise Flamingo Mok van het merk Blond Amsterdam drink je jouw geliefde kopje koffie namelijk letterlijk uit een flamingo. Volgens de makers waan je je, tijdens het drinken, direct op een tropisch eiland, wat zeker in deze koude maanden best verleidelijk klinkt. 

Wij geven bij dit kopje graag direct toe dat dit niet het meest ‘subtiele’, ‘chique’ of ‘luxueuze’ koffie kopje op de markt is... Grappig en opvallend is dit kopje echter wel, en met een prijskaartje van net geen €10,- is dit kopje, naast grappig, ook nog eens perfect als last minute koffie cadeautje.

Deze Blond Amsterdam Paradise Flamingo Mok is verkrijgbaar bij Fonq


Trolls Dress Up Mug (€ 4,95-)

Een kopje nostalgie

Trolls MokDe Trolls (of sinds 2016 Trollz) - wie is er niet mee opgegroeid?
Al in 1959 zagen de Trolls voor het eerst het levenslicht en groeide, in minder dan een jaar tijd, uit tot het best verkopende speelgoed van de jaren 60. Na een klein populariteit’s dipje in 1970 piekte de verkopen van de trollen weer opnieuw in de jaren 80, 90 en vervolgens opnieuw in 2016.

De kans dat jij de trollen ooit voorbij hebt zien komen tijdens jouw jeugd is dan ook erg groot, zo ook de kans dat de trollen beelden en gevoelens oproepen van lang vervlogen tijden.

Zin om jezelf even (met een kopje koffie) over te geven aan deze nostalgische gevoelens? Dat kan! Met deze Trollen beker. Het leukste aan deze beker? Je kunt hem helemaal na eigen smaak beplakken - Met 46 mix en match stickers kun je je beker restylen zo vaak als je wilt om er voor te zorgen dat je favoriete mok altijd bij je stemming past. De stickers zijn waterproof en herbruikbaar. En het aller leukste nieuws - deze beker kost op dit moment slechts € 4,95-.

Deze Trolls Dress Up Mug is verkrijgbaar bij bol.com


Super Mario Bros. Heat Change Mug (€19,-)

Breng je koffie naar een nieuw level

Mario MokNet als de Trolls Mug brengt ook de Super Mario Change Mug gevoelens uit het verleden opnieuw tot leven.
Deze beker is een geweldig cadeau voor elke Mario-fan. De mok is geïnspireerd op de klassieke videogames die voor het eerst in de jaren tachtig zijn uitgebracht. De reeks Super Mario Bros games heeft een revolutie teweeggebracht in de videogamesindustrie en wordt beschouwd als een van de grootste gaming klassiekers van de afgelopen decennia. Personages als Mario en Luigi zijn direct herkenbare iconen van de populaire cultuur geworden en favoriet bij meerdere generaties gamers.

Deze leuke drinkmok is geïnspireerd op de iconische videogames. Het leukste aan deze beker? Wanneer de beker koud is heeft de drinkbeker een duidelijke Mario-achtergrond. Vul je de mok met een warme drank, dan veranderd de achtergrond in een klassiek Super Mario-level-scherm doordat de achtergrond van kleur veranderd en er extra details, zoals munten, vijanden, wolken en natuurlijk Mario zelf verschijnen.

Deze Super Mario Bros. Heat Change Mug is verkrijgbaar bij bol.com


Donkey Products Monster Mok (€ 9,95-)

Koekje erbij?

Mok met KoekjeshouderWat is een kopje koffie zonder koekje? Een teleurstelling! De oplossing? Een koffiemok waarbij je nooit zult vergeten om er een koekje bij te serveren. Deze coole mok bevat namelijk een ingebouwde koekjeshouder. Het voordeel? Deze mok beloofd het onmogelijke waar te maken: Het maakt (volgens eigen zeggen) niet alleen je drankje leuker maar ook het eten van koekjes direct nog smakelijker!

Deze Donkey Products Monster Mok is verkrijgbaar bij Fonq


Dit bericht delen: