KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

4 Leuke en Bijzondere Espresso Kopjes | 2017 (Deel 2)

Leuke Espressokopjes 2017 deel 2De laatste maand van het jaar is aangebroken. Dat betekend voor ons dat de periode van 'terug & vooruit kijken' is begonnen. Als fanatieke koffie en espresso kopjes verzamelaars is een van de eerste 'terug kijk lijstjes', die wij ieder jaar maken, het lijstje van de leukste espressokopjes welke wij het afgelopen jaar zijn tegen gekomen. Tegen onze eigen traditie in,  maakten wij eerder dit jaar (wegens het te leuke aanbod op dat moment) al eerder een lijstje met de (volgens ons) . Het aanbod leuke kopjes is na het verschijnen van die lijst gelukkig enorm vernieuwd en ververst, waardoor wij nu graag 'deel 2' van deze lijst zouden willen delen.   

Deze lijst bevat (samen met deel 1) een overzicht van onze persoonlijke favoriete espresso kopjes uit 2017. Benieuwd naar ons espresso kopjes overzicht uit 2014,  2015,  2016 of benieuwd naar de eerste lijst met leuke espresso kopjes uit 2017? Ook deze hebben wij bijgewerkt en voorzien van de actuele (vaak goedkopere) prijzen van dit moment.


4) La Cafetiere Origins Embossed Stoneware dubbele espressokop

La Cafetiere Origins Embossed StonewareDat leuk niet per definitie gelijk staat aan duur bewijst het, in onze lijst op de vierde plaats geëindigde, espresso kopje van La Cafetiere. Met een prijskaartje van € 3,46 is deze dubbele espresso kop veruit het goedkoopste kopje uit deze lijst en, wat ons betreft, zelfs relatief goedkoop te noemen.

Het espresso kopje is gemaakt van aardewerk, heeft een licht versleten uitstraling, vintage design en is voorzien van de tekst ‘Double Espresso’. Niet alleen de prijs van dit kopje spreekt ons bijzonder aan, ook het feit dat dit kopje op een subtiele manier opvalt, uniek maar vrij neutraal is en daarnaast ook nog onderdeel uitmaakt van een complete servies set, maakte dat dit kopje van La Cafetiere wat ons betreft zeker niet aan dit lijstje mocht ontbreken.

De set waar deze kop onderdeel van uitmaakt is erg groot en bestaat, naast dit dubbele espressokopje, onder andere uit een:

De La Cafetiere Origins Embossed Stoneware dubbele espressokop is op dit moment verkrijgbaar voor € 3,46 -

* De La Cafetiere Origins Embossed Stoneware dubbele espressokop vonden wij bij Cook and Co

3) LSA Deco Espresso Kop & Schotel - 8 Stuks - Goudkleurig

LSA Deco Espresso Kop SchotelDe nummer 3 van onze lijst is, op vrijwel alle vlakken, het totaal tegenovergestelde van de nummer 4. Goedkoop, onopvallend en neutraal zouden wij deze set (in tegenstelling tot nummer 4) dan ook zeker niet willen noemen. Toch hebben beide sets één ding met elkaar gemeen - het ontwerp van beide sets is geïnspireerd op een (compleet andere) design stijl uit het verleden, en vonden wij dat ook deze set (ondanks het prijskaartje) niet in deze lijst mocht ontbreken.

Het ontwerp van de set van La Cafetiere vond zijn inspiratie in de vintage design stijl - de LSA Deco Espresso is daarentegen uitgevoerd in Art Deco stijl. Met name dit laatste punt is een van de redenen waarom deze set ons in het bijzonder aansprak. Andere redenen waren voor ons dat wij het uiterlijk van deze set feestelijk, uniek, bijzonder en ‘net even dat tikje’ anders vinden.

De prijs van € 94 voor de complete set deed ons even slikken - maar is (ondanks dat het nog steeds niet goedkoop te noemen is) wanneer je prijs deelt door het aantal kopjes met een 'per kop prijs' van € 11,75 per kop en schotel net iets makkelijker te verklaren. Gecharmeerd door deze ontwerp stijl? Dan is er goed nieuws, deze collectie bestaat (naast de espresso kopjes) ook uit een bijpassende; set wijn, waterglazen en een champagne glazen.   

* De 8-delige LSA Deco Espresso Kop & Schotel set vonden wij bij bol.com

2) Weis Espressokop en Schotel

Weis Espressokop en SchotelOven, broodrooster, aanrecht of afzuigkap - in vrijwel iedere moderne keuken is er wel een RVS apparaat (of element) te vinden. Dat RVS populair is, dat is ook de makers van koffie en espressomachines niet ontgaan. Zij lieten zich dan ook de afgelopen jaren steeds vaker inspireren door de RVS trend, met als gevolg dat het aantal koffiemachines waarin RVS elementen verwerkt zijn explosief is toegenomen. Ondanks de populariteit van RVS leek de combinatie RVS en koffie servies opvallend genoeg (met uitzondering van thermosbekers) niet echt van de grond te komen, althans tot nu toe. Dit jaar is namelijk ook het aantal ‘normale’ espresso kopjes in RVS stijl enorm toegenomen. Prettig, omdat ook deze nu in de stijl van de keuken verkrijgbaar zijn. Dat de combinatie van RVS en koffieservies ook echt zo gek nog niet is, dat wordt volgens ons direct bewezen door deze espressokop en schotel van het merk Weis. Het kopje oogt niet alleen modern en chic - het past ook nog eens perfect bij de meeste koffie en espresso machines.

Leuk detail is dat je het niet alleen bij deze Weis kop en schotel lijn hoeft te laten. De Weis collectie is namelijk enorm uitgebreid en bevat onder andere andere ook een RVS cacaostrooier, RVS koffiemolen en een bijzonder mooie dubbelwandige Presspot.

De Weis espressokop en schotel set is op dit moment verkrijgbaar voor € 11,99 -

1) Jura Espresso glas 2 stuks

Jura Espresso GlazenWie Koffieduo vaker heeft bezocht zal onze liefde voor espresso glazen ongetwijfeld wel eens zijn opgevallen. De combinatie glas en espresso heeft voor ons nog altijd iets magisch en geeft wat ons betreft altijd een extra dimensie aan het bereiden van koffie - met name doordat tijdens het vullen van het glas direct zichtbaar is hoe de kwaliteit van bijvoorbeeld de crèma laag zicht ontwikkeld.

Toch staat niet ieder jaar een glazen kopje boven aan ons jaarlijkse (verlang) lijstje. Sterker nog, in de laatste lijst kwam zelfs geen glazen koffie servies voor - Dit jaar vonden wij het espresso glas van Jura echter wel direct de oprechte nummer 1 van deze lijst. Deze espresso glazen tonen doormiddel van hun simpele design aan dat 'mooi' niet altijd opvallend hoeft te zijn, en laten wat ons betreft direct zien hoe goed espresso servies en glas samengaan.

De prijs van de Jura Espressoglazen set van 2 glazen loopt per winkel nogal aanzienlijk uiteen. Deze set kost bij een groot aantal winkels ruim € 30,- Maar is op dit moment bij KoffieDiscounter verkrijgbaar voor ‘slechts’ € 19,95 -

De Jura espresso glazen (met het meest gunstige prijskaartje) vonden wij bij KoffieDiscounter


 * Een goede tip? Dan nodigen wij jou uiteraard graag uit deze met ons te delen.Dit bericht delen: