KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

Bijzonder en/of Grappig koffieservies

Leuke Koffie MokkenHet bereiden, serveren en drinken van koffie is de afgelopen jaren een steeds serieuzere aangelegenheid geworden. Met veel zorg wordt de juiste koffiemachine gekozen, worden de juiste bonen geselecteerd en wordt, met de grootst mogelijke aandacht, het kopje koffie bereid. Na al deze inspanningen is het haast als vanzelf sprekend dat je de koffie niet 'zo maar' in de eerste de beste mok giet, maar dat de koffie geserveerd wordt in een mooi en luxueus koffieservies. Althans meestal..., want soms kan bijzonder, opvallend en/of een beetje gek koffieservies je koffie momentje net een klein beetje leuker maken. 

Doordat wij ieder jaar opzoek zijn naar 'leuke koffiecadeautjes' en 'bijzondere espresso kopjes', komen wij regelmatig kopjes tegen die (misschien) niet vallen onder de noemer 'bijzonder mooi' of 'enorm stijlvol' - maar die wel bijzonder, apart of grappig te noemen zijn. In het verleden schoven wij deze mokken direct door naar ons 'prive wensen lijstje'. Dit jaar leek het ons leuk om deze kopjes juist wel te delen, doormiddel van dit lijstje, en delen wij via dit kleine lijstje een aantal kopjes die ons (op een leuke manier) het afgelopen jaar zijn opgevallen. 

> Lees meer: Bijzonder en/of...

5 Leuke Koffie Cadeautjes - onder de € 25 euro (2017)

Koffie Cadeautjes 2017Een beetje later dan gepland (de Sint is immers alweer een aantal dagen uit ons land vertrokken) delen wij vandaag, in navolging van ons lijstje uit 2016, een klein lijstje met leuke (kerst)cadeautjes die niet duurder zijn als € 25,- Het aanbod van leuke, maar toch niet al te prijzige cadeautjes is (net als vorig jaar) erg groot. Om deze lijst overzichtelijk en leesbaar te houden hebben wij besloten dat deze lijst uit maximaal 5 cadeautjes mocht bestaan. 

> Lees meer: 5 Leuke Koffie...

5 Leuke Koffie Cadeautjes - onder de € 25 euro (2016)

AHet onderstaande bericht komt uit 2016 - doordat de prijzen van alle, in dit bericht, genoemde artikelen flink zijn gedaald delen wij graag via deze weg een geupdate versie.

sintkerst2015De tijd dat Sinterklaas (of de Kerstman) volautomatische espresso machines cadeau kon doen is (mede) door de crisis verleden tijd. De traditie om in de december maand cadeaus te geven en te ontvangen is gelukkig nog steeds zeer levendig.

Omdat de Sint en de Kerstman ook op de kleintjes moet letten zijn wij opzoek gegaan naar 5 leuke december cadeautjes voor de koffie liefhebber met een prijs tussen de 4 en maximaal 23 euro. 

> Lees meer: 5 Leuke Koffie...

4 Leuke en Bijzondere Espresso Kopjes | 2017 (Deel 2)

Leuke Espressokopjes 2017 deel 2De laatste maand van het jaar is aangebroken. Dat betekend voor ons dat de periode van 'terug & vooruit kijken' is begonnen. Als fanatieke koffie en espresso kopjes verzamelaars is een van de eerste 'terug kijk lijstjes', die wij ieder jaar maken, het lijstje van de leukste espressokopjes welke wij het afgelopen jaar zijn tegen gekomen. Tegen onze eigen traditie in,  maakten wij eerder dit jaar (wegens het te leuke aanbod op dat moment) al eerder een lijstje met de (volgens ons) . Het aanbod leuke kopjes is na het verschijnen van die lijst gelukkig enorm vernieuwd en ververst, waardoor wij nu graag 'deel 2' van deze lijst zouden willen delen.   

Deze lijst bevat (samen met deel 1) een overzicht van onze persoonlijke favoriete espresso kopjes uit 2017. Benieuwd naar ons espresso kopjes overzicht uit 2014,  2015,  2016 of benieuwd naar de eerste lijst met leuke espresso kopjes uit 2017? Ook deze hebben wij bijgewerkt en voorzien van de actuele (vaak goedkopere) prijzen van dit moment.

> Lees meer: 4 Leuke en Bijzondere...

5 Thermosbekers voor de herfst en winter

Thermosbekers Top 5

Welke thermosbeker houdt koffie bloedheet? Welke thermosbeker is makkelijk mee te nemen? En met welke thermosbeker kom je daarnaast ook nog een beetje leuk voor de dag? Wij gingen op onderzoek uit en vonden 5 hele leuke koffie thermosbekers, waarmee wij hopen ook jou te kunnen inspireren tijdens je zoektocht naar een leuke, mooie nieuwe thermosbeker. 

Nu de dagen korter, (binnenkort) kouder en druileriger beginnen te worden. Wordt het met de dag moeilijker om ‘klaar wakker’ en ‘volledig alert’ op weg naar school of werk te gaan. Natuurlijk is hier een simpele oplossing voor te bedenken die dit probleem kan verhelpen ‘een kop heerlijk hete koffie’. Maar die koffie moet dan natuurlijk niet al koud zijn zodra je in de auto (of op de fiets stapt).

> Lees meer: 5 Thermosbekers voor...