KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

Blog

Proffee - De nieuwe virale koffietrend

ProffeeProffee of proteïne koffie is de nieuwste koffietrend die trending is geworden door (onder andere) TikTok, Instagram en Twitter.

In dit bericht vertellen wij graag wat een ‘proffee coffee’ precies is en, zeker net zo belangrijk, hoe jij deze zelf kunt bereiden.

Lees verder...

Refurbished koffiemachine

Een Refurbished koffiemachine is een gereviseerde gebruikte machine met garantie. 

Demo espresso machineWie opzoek is naar een (volautomatische)koffiemachine zal al snel ontdekken dat aan een goede koffiemachine vaak een hoog prijskaartje hangt. Een machine aanschaffen tijdens een kortingsactie zal al snel een hoop voordeel opleveren - maar helaas zijn deze schaars.

Een andere optie is een 2dehands machine uitkiezen. Deze zijn goedkoper, maar hebben vaak geen garantie.

Wil jij de voordelen van een nieuwe koffiemachine met garantie? Maar wil (of kun) jij niet de volle pond betalen? Dan is het wellicht een goed idee om eens te onderzoeken of een refurbished koffiemachine bij je past. 

Lees verder...

Review Sage Barista Express

Review Sage Barista Express

Sage Barista Express

Ben jij opzoek naar een gebruiksvriendelijke piston espressomachine? En zoek jij een ‘betaalbare’ machine met een uitstraling die prima past in een professionele koffiebar? Dan is de Sage Barista Express zeker het bekijken waard.

Enkele belangrijke pluspunten van de Sage Barista Express zijn de meegeleverde RVS melkkan met temperatuurcontrole en de ingebouwde koffiemolen.

Daarnaast is deze pistonmachine uitgerust met de functionaliteiten die jij bij een espressomachine, van deze prijs, verwacht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ingebouwde kopjesverwarmer.

Lees verder...

Zwarte Roes: Bijzondere koffie met een goed verhaal

ZwarteRoesOnlangs maakte wij kennis met koffiebranderij Zwarte Roes. Deze kleine, en relatief nieuwe, koffiebranderij heeft de focus gelegd op specialty coffee.

Deze speciale koffie is niet alleen speciaal, maar ook nog eens verantwoord - Zwarte Roes betaald de koffieboer namelijk altijd minimaal 125% van de Fairtrade prijs.


Wil jij meer informatie? Lees dan snel verder.

Direct een proefpakket bestellen? Klik dan hier.


Lees verder...

5 Leuke Koffie Cadeautjes - onder de € 25 euro (2020)

Kerst2020

Ben jij opzoek naar een (kerst)cadeau voor een koffieliefhebber? Maar ontbreekt het jou aan inspiratie? Dan hopen wij jou met dit (jaarlijks terugkerende) lijstje vol koffie cadeautjes op weg te kunnen helpen.

Zoals ieder jaar bevat dit lijstje geen 'enorme' of enorm dure cadeaus. Een leuk cadeau hoeft immers niet perse een duur cadeau te zijn. Vanuit die gedachte vulden wij ook dit jaar dit kleine lijstje uitsluitend met cadeautjes die minder kosten als € 25,-

Anders dan in andere jaren staan er geen coffee-to-go bekers in de lijst - dit jaar staat ons lijstje namelijk in het teken van het thuis genieten van koffie.

Lees verder...

Nespresso Variations 2020 Limited Edition

- Feestelijk Italiaans -

Nespresso Variations 2019

Hoewel de feestdagen dit jaar iets anders (en wellicht iets minder feestelijk) zullen verlopen als andere jaren is het nog steeds een tijd van tradities, feestelijkheid en gezelligheid. De nieuwe limited edition Nespresso capsules sluiten hier perfect op aan.

Het thema van de capsules is dit jaar Italian Festive - en de collectie bestaat dit jaar opnieuw uit drie capsules. Drie koffies waarbij een rijke traditie aan zoete lekkernijen karakteristiek voor Italië worden gecombineerd.

Lees verder...

De Nieuwe Nespresso Vertuo - koffiemachine

Nespresso Vertuo - Nu ook in Nederland

nespresso-VertuoLineNespresso introduceerde deze week de nieuwe Vertuo koffiemachine in Nederland. Helemaal nieuw is het systeem niet (in 2014 schreven wij voor het eerst een bericht over dit systeem), maar nieuw in Nederland is het systeem wel.

Bij een nieuw systeem horen nieuwe capsules - en in dit geval zijn dat er direct een hele hoop. Het assortiment bestaat uit 29 verschillende smaken en vijf verschillende capsule maten.

Wat deze nieuwe Nespresso machine anders maakt dan de, door Nespresso tot original omgedoopte, Nespresso Machines? Dat vertellen wij graag in dit bericht.

Lees verder...

Review Sage Barista Pro

Review Sage Barista Pro

Sage Barista Pro

Door de komst van cup, pad en volautomatische espresso machines is het voor bijna iedereen mogelijk om snel een perfecte espresso te bereiden. Deze machines hebben een hoop voordelen, maar ook enkele nadelen.

Een belangrijk nadeel? Dat is dat je bij deze machines het plezier mist wat je krijgt wanneer jij zelf, met een klein beetje inspanning, een perfecte espresso bereid.

Bij de Sage Barista Pro ervaar jij dit gevoel wel. Met de Sage Barista Pro bereid je namelijk zelf, na enige oefening, een kopje espresso of cappuccino van koffiebar kwaliteit.

Lees verder...

Westinghouse Koffiecupmachine 3 in 1

Capsule keuze stress? Dit apparaat biedt volledige 'capsule vrijheid.' 

Westinghouse Cupmachine

Ben jij opzoek naar een koffie(cup)machine? Maar wil jij je liever niet vastleggen aan één type koffie capsule? Dan hoeft dit vanaf nu geen probleem meer te zijn.

De Westinghouse Koffiecupmachine beloofd namelijk geschikt te zijn voor alle cups die gemaakt zijn voor Nespresso en Dolce Gusto machines (waaronder alle supermarkt huismerk capsules). Het aanbod capsules voor deze machine is daardoor ontzettend groot. 

Drink jij liever espresso van gemalen koffiebonen? Ook dat is volgens Westinghouse geen probleem voor deze 3 in 1 koffiecupmachine. 

Lees verder...