KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

Philips 4000 Espressomachine


Philips 4000 EspressomachineGoed nieuws voor koffie genieters die houden van zowel espresso als ‘gewone’ koffie (en opzoek zijn naar een machine die beiden kan). Phillips presenteerde onlangs de “Philips 4000-serie espressomachine. Deze nieuwe koffie machines zijn uitgerust met een gepatenteerde CoffeeSwitch-schakelaar. Deze Switch maakt het mogelijk zelf de zetdruk aan te passen waardoor de machine in staat is zowel espresso als een kopje koffie te bereiden.

Philips 4000 eindeloos veel functies

De meest opvallende en vernieuwende functie van de Philips 4000 is uiteraard de gepatenteerde CoffeeSwitch. In tegenstelling tot traditionele volledig automatische espressomachines stelt de revolutionaire CoffeeSwitch-schakelaar van de Philips 4000-serie gebruikers in staat om heel eenvoudig de druk aan te passen: van hoge druk voor een intens smakende espresso tot lage druk voor gewone koffie met een zachte smaak.

Deze nieuwe functie maakt deze espressomachine extra bijzonder in vergelijking met andere automatische espressomachines. Philips heeft deze machines daarnaast ook voorzien van allerlei luxe functies waardoor deze espresso machines ook op andere functies de concurrentie evenaart (of overstijgt). De Philips 4000 espresso machines zijn onder andere standaard voorzien van:

  • 100% keramische molens van Saeco 
  • Een persoonlijke koffiesterkte dankzij de geheugenfunctie
  • Intuïtief bedieningsdisplay
  • Aanpasbare maalinstellingen
  • Heetwaterfunctie voor thee
  • Volledig afneembare zetgroep
  • Een waterreservoir van 1,8 en l bonenreservoir van 250 g

Philips 4000 espresso machine – keuze uit drie melksystemen

De Philips 4000 serie bestaat uit drie modellen die allemaal instaat zijn diverse koffiespecialiteiten te bereiden met melk. Net als bij vergelijkbare espressomachines bestaat de serie daardoor uit:

Hierdoor bestaat de keuze om te kiezen voor een machine die het melkschuim automatisch opklopt en toevoegd (Melkaraf) of een machine de melk doormiddel van een slang aan uw drankje toevoegd. Als laatste is er ook de keuze optie voor een machine die voorzien is van een stoompijpje, een optie die zeker de meer ervaren latte makers zullen waarderen*.

blockheadericon Zoals eerder vermeld behoren wij helaas bij de groep die het melkopschuimen nooit onder de knie hebben gekregen, hierdoor zijn wij erg blij dat Philips ook aan deze serie een variant met Melkkaraf heeft toegevoegd. 

Voor wie is de Philips 4000 espresso machine ideaal?

De machine is vernieuwend door het feit dat deze instaat is ook filterkoffie te bereiden van versie bonen. De machine is daardoor met name gericht naar koffieliefhebbers die ook van filterkoffie genieten.

Doordat de machine daarnaast ook een zeer complete volautomatische espressomachine is (van een bekend merk) is de machine daarnaast volgens ons ook een goede optie om te overwegen wanneer u opzoek bent naar ‘gewoon’ een volautomatische espressomachine met een (gezien de functies) gunstig prijskaartje.

Philips 4000 espresso machine kopen

De Philips 4000-serie is vanaf april 2015 beschikbaar in Nederland met de volgende adviesprijzen:

Met melkkaraf HD8847/01 EUR 649,99 Met panarello HD8841/01 EUR 549,99 Met cappuccinatore HD8844/01 EUR 499,99