KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

Koffiecup & Koffiepad machines

Is een normale koffiepot vaak net te groot? Gaat een groot deel van de pas bereide koffie uiteindelijk weer in gootsteen? Deze problemen zijn makkelijk te voorkomen doormiddel van een cup of pad koffiemachine. Dit type koffiezetapparaat staat namelijk bekend om zijn efficiëntie. Daarnaast zijn de meeste cup en pad machines instaat een dampende kop koffie in slechts enkele minuten te bereiden. Doordat de koffie per kopje verpakt drinkt u altijd een vers bakje koffie en weet u zeker dat u nooit teveel koffie zult bereiden.

WMF Lono Koffiepadmachine

wmf-lono-koffiepadmachineWMF Lono Koffiepadmachine

Tot op heden hebben wij nog niet eerder aandacht besteed aan senseomachines of andere koffiepad apparaten. In de toekomst willen wij hier graag meer aandacht aan besteden – en met de komst van de WMF Lono Koffiepadmachine hebben wij direct een bijzondere machine gevonden waarmee wij de aftrap willen geven aan deze nieuwe categorie koffiemachine reviews en beschrijvingen.

Lees verder...

Wacaco Nanopresso: Review

wacaco nanopresso tattoo espresso geelWat is een Wacaco Nanopresso

De Wacaco Nanopresso is de opvolger van de Wacaco Minipresso. Net zoals zijn voorganger is de Wacaco Nanopresso een kleine ‘(N)espresso maker’ voor onderweg. Het maakt niet uit waar je bent, bijv. op de camping, de skipiste of in de auto, met de Wacaco Nanopresso bereid jij in een handomdraai overal een vers kopje espresso of Nespresso. Het enige wat jij hiervoor nodig hebt (naast gemalen espresso of een Nespresso cup) is kokend water. Ideaal voor de espresso liefhebber die vaak van huis is.

Lees verder...

Sage Nespresso Creatista Plus | Review

Nespresso Sage Creatista PlusWat is een Sage Nespresso Creatista Plus

De Sage Nespresso Creatista Plus is een van de nieuwste*, opvallendste en tevens een van de duurste koffiemachines die gemaakt is voor het bereiden van Nespresso capsules.

Wat direct opvalt is dat deze machine is voorzien van een stoompijpje en een menuscherm. Beiden vallen op, maar met name het keuze scherm springt in het oog doordat Nespresso machines tot nu toe vrijwel altijd identieke knopjes hadden**.

Lees verder...

Phillips Senseo Latte Duo

Wat is een Philips Senseo Latte Duo

senseo-latte-duoDe Phillips Senseo Latte Duo is alweer een tijdje verkrijgbaar, maar tot op heden waren wij niet eerder in de gelegenheid om deze machine te testen.
Deze Senseo is (zoals de naam al doet vermoeden) ideaal geschikt om één of twee normale kopjes Senseo tijdens het bereiden om te toveren tot twee cappuccino's, latte macchiato's, lungo's of espresso’s.

Een uitkomst voor de (Senseo) pad liefhebber die iets meer variatie van zijn koffie verlangd.
 

Lees verder...

Philips Senseo Viva Café

Philips Senseo Viva CafeDe Philips Senseo Viva Café is een van de jongste Philips Senseo machines. Deze Pad machine is net als zijn voorgangers in staat is om in een mum van tijd een of twee goede kopjes koffie te bereiden.

De Viva Café is voorzien van een rond (modern) design waarin klassieke Senseo elementen te herkennen zijn welke gecombineerd zijn met frisse en luxueuzere elementen. Naast het vernieuwde ontwerp beschikte deze machine over een aantal nieuwe functies waaronder onder anderen een ontkalking indicator en een verstelbare tuit van echt metaal. 

Lees verder...

Philips Senseo Original Whiteboard-Editie

Philips Senseo WhiteBoard 01Het is dat het op dit moment nog te vroeg is om een lijst met “leukste koffie december cadeaus” te maken, want wanneer dit niet het geval zou zijn geweest, weten wij zeker dat wij de Senseo Whiteboard-Editie aan deze lijst zouden toevoegen.

Deze Philips Senseo variant is niet de ‘meest geavanceerde’ of ‘meest luxueuze’ koffiepadmachine, daarnaast is dit ook niet de machine met ‘de hoogste design factor’…. Het is volgens ons echter wel ‘de leukste koffiemachine' van (op zijn minst) het afgelopen jaar.

 

Lees verder...

Oblo Dolce Gusto

Wat is een Krups Oblo Dolce Gusto

Dolce-Gusto-Oble-ZwartDe Krups Oblo Dolce Gusto is een nieuwe opvallende aanvulling op het bestaande assortiment Dolce Gusto Capsule machines. De Oblo valt direct op door zijn speelse moderne uiterlijk en door de niet al te hoge prijs die deze koffiemachine al bij zijn introductie mee kreeg.

Voor minder dan 90 euro haalt u met de Oblo Dolce een koffiemachine in huis die instaat is minimaal 30 verschillende soorten warme dranken te bereiden. Luxe opties ontbreken bij deze Dolce Gusto variant, maar hij leverd niet in op het gebied van kwaliteit en gebruiksgemak.

Lees verder...

Nespresso Prodigio

Nespresso ProdigioDe relatie tussen technologie en koffie is lang en liefdevol. Al in 1991 werd 's werelds eerste webcam gemaakt omdat computer wetenschappers van de universiteit van Cambridge een manier zochten om de koffiepot in de gaten te houden, zodat ze niet, een grote wandeling moesten maken om er vervolgens achter te komen dat deze leeg was. Als zij het probleem op een andere manier hadden aangepakt, dan waren webcams er waarschijnlijk pas veel later gekomen en de stappentellers misschien wel een heel stuk eerder. 

Lees verder...

Nespresso Pixie

nespresso-pixie-kleinWat is een Nespresso Pixie:

De Nespresso Pixie is een leuke nieuwe manier om espresso te maken. Deze Nespresso cup espressomachine is strak en klein, maar ondanks zijn formaat nog steeds een volwaardig apparaat. De Nespresso Pixie is één van de beste capsule espresso machines op de markt voor het maken van kwalitatief goede espresso.

Lees verder...

Nespresso Maestria

Nespresso-MaestriaWat is een Nespresso Maestria

Nespresso Maestria is een van de meest luxe Nespresso espresso machines van dit moment.
Het uiterlijk lijkt geïnspireerd op een espresso machine uit lang vervlogen jaren – maar met het gemak en de functies die Nespresso tot een van de populairste capsule espresso machines heeft gemaakt.

Lees verder...