KoffieDuo

Opzoek naar het perfecte kopje Espresso

blog

Koffie Trends 2018

koffie trends 2018Een weekje later dan gepland (2018 is alweer 8 dagen in volle gang) blikken wij graag vooruit op de koffie trends die, volgens de voorspellingen van trendwachters, ons in 2018 te wachten staan.

Anders dan in voorgaande jaren lopen de trend voorspellingen, op koffie gebied, iets verder uiteen dan in vergelijking tot voorgaande jaren. In deze lijst vermelden wij om die reden dit jaar daarom enkel de vijf trends die wij het vaakst in de voorspellingen tegen zijn gekomen. Deze lijst bevat oude vertrouwde trends, zoals cold brew en slow coffee, maar ook verrassende nieuwe trends, zoals bijvoorbeeld de koffie cocktail trend.

> Lees meer: Koffie Trends 2018

Lancering D.E Coffee Kitchen bij Hoogvliet - Persbericht

JDE HoogvlietVan een krachtige ristretto tot een romige latte macchiato met salted caramel, altijd bereid met versgemalen espressobonen en echte melk. Bezoekers van het monumentale pand van supermarkt Hoogvliet aan Theresiastraat 145 in Den Haag, kunnen vanaf nu bij de nieuwe D.E Coffee Kitchen terecht voor een variëteit aan koffie en theesmaken. Iedereen kan bij de premium selfservice espressobar eenvoudig de lekkerste koffiespecialiteiten samenstellen, bereiden, personaliseren en afrekenen, en ervan genieten op het indoor terras.

Lees meer: Lancering D.E Coffee...

Zelf koffie geurkaarsen maken

Koffie GeurkaarsBen jij nog opzoek naar dat ene (kerst)cadeautje voor een koffieliefhebber, maar ontdek je net dat de winkels gesloten zijn? Of kom jij er net achter dat je favoriete webwinkel niet meer bezorgd voor de feestdagen? Dan denken wij een goede tip te hebben waarmee je voorkomt dat je met lege handen staat tijdens het uitwisselen van cadeau’s, namelijk; “Maak een zelfgemaakte koffie geurkaars”.

Lees meer: Zelf koffie...

De Starbucks 'Red Cups’ zijn officieel gearriveerd

- En dit jaar ietsjes minder rood van kleur -

Starbucks Red CupHoewel de feestdagen, voor de meeste mensen, nog lang niet in zicht lijken te zijn. Is het koffie nieuws, van de afgelopen week, al wel heel erg (kerstachtig en) feestelijk te noemen. Een goed voorbeeld hiervan is Starbucks. Zij brachten deze week naar buiten dat de speciale feestelijke ‘Red Cups’ weer terug zijn van (te lang) weg geweest. Dit nieuws zorgde wereldwijd voor een hoop enthousiaste reacties, maar kreeg ook (bijna net zo traditioneel) een hoop kritiek. De reden? De Red cups blijken ook dit jaar weer iets van hun rode kleur te zijn verloren.

Lees meer: De Starbucks 'Red...

L’OR espresso capsules voortaan van aluminium

LOR-Capsule-aluminium.jpg

Door alle "hier komt binnenkort een nieuw product" bordjes in de supermarkt waren wij even bang dat L'OR uit de schappen ging verdwijnen. Maar gelukkig bleek de reden van al deze bordjes een stuk positiever te zijn. Vanaf vandaag zijn namelijk de nieuwe L’OR aluminium espresso capsules voor gebruik in Nespresse koffiemachines verkrijgbaar in de supermarkt. Deze nieuwe capsules zorgen volgens JDE voor optimaal behoud van het aroma en een intense espresso met een mooie, rijke crèmelaag. 

Lees meer: L’OR espresso capsules...